Sunday, 12 January 2014

Ariana Rose [Episod 8]Drama Ariana Rose merupakan drama adaptasi daripada novel The Wedding Breaker karya Evelyn Rose. Bersiaran setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 7.00malam. Novel The Wedding Breaker merupakan pemenang tempat pertama dalam Anugerah Best Novel Karnival Novel 2013

Ariana Rose mengisahkan Juwita yang dipaksa berkahwin dengan Tengku Adam atas kehendak keluarga.
Ariana Rose menyamar sebagai teman wanita Tengku Adnan dan membuat kacau mengatakan mengandung anak Tengku Adnan untuk membantu kawannya hingga perkahwinan mereka dibatalkan.

Aku Isterinya pula mengenai Mya Arlissa yang dirogol pak ciknya ketika usia 14 tahun, lari dari kampung tetapi dijual kepada bapa ayam untuk dijadikan pelacur.Dia ditebus Mikail dengan harga RM50,000 dan tinggal di pangsapurinya sebagai orang gaji dan perempuan simpanan. Mikail yang diminati ramai wanita berlagak sombong dengan Mya.

Hidup Mya tambah malang apabila kawan Mikhail, Adam datang dan cemburu dengan kehadirannya hingga merogol Mya ketika mabuk.

Pelakon
Nur Fathia (Ariana Rose), Keith Foo (Tengku Adam Kamil),
Tasha Shilla (Tengku Juwita), Hisyam Hamid, Nabila Huda, Arja Lee, Syatilla Melvin,
Ziela Jalil, Mustapha Kamal (Tengku Mukriz) , Liza Abdullah (Puan Sri Lisdania), Rahim Omar (Tengku Sudin), Jasmin Hamid (Tengku Marsela), Anzalna, Wan Sharmila (Linda)

ADAPTASI NOVEL : The Wedding


Episod 7 :

Episod 8 :

No comments:

Post a Comment